Sorin Câmpeanu, fostul ministru al Educaţiei, a anunţat marţi, oficial, că şi-a dat demisia din ALDE.

Mutarea era aşteptată de câteva zile în condiţiile în care se ştia că Sorin Câmpeanu se va alătura noului proiect politic ce urmează să fie lansat în câteva săptămâni de Daniel Constantin, fost copreşedinte al ALDE.

Aruncat din ALDE ca pe o măsea stricată, după ce a pus sub semnul întrebării modul în care Călin Popescu Tăriceanu face jocurile, Daniel Constantin a pus bazele unui nou partid politic care ar urma să se numească Pro România.

Alături de el şi de Sorin Câmpeanu se vor afla deputaţii Eugen Durbac şi Mircea Banias, ambii excluşi din ALDE, dar şi Damian Florea.

Despre acest proiect, dar şi despre despărţirea de Tăriceanu, Sorin Câmpeanu a spus că “am acceptat mutarea pentru că mă consider o fire constructivă şi pentru că am considerat că o nouă construcţie pe principii să spunem adaptate actualului context este o provocare ce m-a captivat. Pentru a mă alătura unei noi construcţii iniţiate de Daniel Constantin am decis să demisionez din ALDE. Nu am nimic să-i reproşez domnului Tăriceanu, dar fiind o fire constructivă nu-mi place decât să privesc înainte, exclusiv la ceea ce se poate construi”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version