Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, are o explicație uluitoare pentru faptul că le dă posibilitate până la 15 septembrie tuturor șmecherilor din MAI, Armată și serviciile secrete să se pensioneze cu 131% din salariu.

Ea susține că a luat decizia ca viitoarea ordonanță de Urgență (OUG) să fie aplicată din 15 septembrie pentru a nu fi acuzată că pensionarea s-a făcut preferențial în baza Legii pensiilor militare, promovată în timpul Guvernului Ponta și adoptată cu două mâini în 2015, de parlamentarii PSD și ALDE.

“Ne-am gândit că nu am vrut să se spună că s-a făcut doar pentru anumite persoane. Le dăm posibilitatea celor care mai pot să beneficieze de legislația în vigoare. Nu, cine vrea să se pensioneze, să o facă”, a declarat Olguța Vasilescu, miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

“La această dată, pensiile pot fi de 131% față de salariul net. În momentul în care, de la 15 septembrie, nu mai poată să crească pensia decât cu rata inflației, pensia netă nu poate să fie mai mare decât salariul net”, a precizat ea.

“La ora actuală sistemul este suportabil – vorbim despre 6 miliarde de lei (pentru pensiile speciale – n.r.) -, însă peste 4 ani se va ajunge la 17 miliarde”, a adăugat Olguța Vasilescu.

“Noi am mărit  toate salariile anul acesta, iar efortul bugetar a fost de 7 miliarde de lei”, a conchis ea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version