Omul lui Dan Voiculescu, Daniel Constantin – fost copreședinte al USL alături de Victor Ponta și Crin Antonescu -, și Sorin Cîmpeanu, demisionari din PSD și apoi din Pro România – partid pe care îl înființaseră împreună cu Victor Ponta -, vor avea funcții de conducere în PNL, a anunțat, luni, Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al formațiunii politice pe care o conduce.

Cei doi, alături de alți 3 migranți de la PSD în partidul lui Victor Ponta, ProRomânia, respectiv Damian Florea, Mircea Banias și Liviu Balint au intrat, luni, în PNL.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a argumentat: „Lucrurile sunt logice. Pro România a fost alături de noi la darâmarea guvernului PSD, apoi a fost alături de PSD și a refuzat învestirea. Tot acest grup de colegi, colegi începând de astăzi, nu au vrut să se întoarcă alături de PSD. Noi am purtat discuții, au luat această decizie de a veni în PNL și de a nu rămâne rătăciți pe la ușile PSD, cum sunt alții”.

Orban a precizat cum a fost posibilă primirea celor 5 în PNL: „Am aprobat un protocol de înglobare, de integrare în PNL a tuturor celor care au fost alături de noi la învestirea Guvernului, la moțiunea de cenzură și care au decis să se alăture PNL. Vor fi cooptați în structurile de conducere la nivel național, județean și local. La nivel național vor fi cooptați în stuctura de conducere domnul rector Sorin Cîmpeanu și domnul fost ministru al Agriculturii, Daniel Constantin”.

Cooptarea celor 5 în PNL survine la o lună după primirea în partid a altor doi PSD-iști, care au votat moțiunea de cenzură prin care a căzut Guvernul Dăncilă. Este vorba despre deputaţii Elena Hărătău şi Mihăiţă Găină, care au intrat în PNL în data de 4 decembrie.

La acel moment, președintele Klaus Iohannis a criticat PNL: „Tot traseism se numeşte. Mai mult nu pot să vă spun eu, fiindcă nu am fost deloc implicat în această chestiune. V-aş ruga să puneţi întrebarea la cei care au făcut mutarea şi la cei care au acceptat-o”. 

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version