Biroul permanent al Camerei Deputaților se întrunește luni la ora 13.00, la solicitarea partidelor din opoziție PNL, USR și PMP, care doresc convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Motivul: înființarea a două comisii de anchetă – prima pentru abuzurile Jandarmeriei la Mitingul Diasporei și a doua pentru pesta porcină.

Deputații Opoziției au venit și săptămâna trecută la Parlament, însă au lipsit cei de la putere, PSD și ALDE, astfel că nu a fost întrunit cvorumul.

Opoziția vrea să fie chemați să dea explicații toți cei responsabili de violențele jandarmilor în 10 august, când peste 100.000 de protestatari au fost gazați în mod repetat cu lacrimogene și izgoniți cu tunuri de apă din Piața Victoriei. Mulți dintre ei au fost bătuți cu bastoanele în cap de jandarmi. Ministrul de Interne, Carmen Dan, prefectul interimar al Capitalei, Speranța Cliseru, precum și șefii Jandarmeriei trebuie să fie audiați, cer parlamentarii PNL, USR și PMP.

Pe de altă parte, înființarea unei comisii parlamentare pentru anchetarea modului în care au acționat autoritățile pentru împiedicarea intrării în țară a pestei porcine africane. Urmează să fie audiați ministrul Agriculturii, Petre Daea, și șeful ANSVSA, Geronimo Brănescu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version