Fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea a declarat că dacă Victor Ponta câștiga alegerile prezidenţiale din 2014, l-ar fi pus șef la Serviciul român de Informații (SRI).

sursă foto Realitatea net

“În orice echipă se stabilesc obiective, dacă Ponta câştiga alegerile, mi-a propus să preiau SRI. Mi-a propus, probabil acest lucru putea schimba destinul”, a spus Oprea vineri seară, la emisiunea “Jocuri de putere” a lui Rareș Bogdan de la Realitatea TV.

Astfel, se confirmă scenariul care se vehicula în mediile politice de la acea vreme că SRI urma să fie unit cu SIE într-un singur serviciu secret iar George Maior, şeful SRI la acea vreme, urma să devină premier când Ponta devenea Președintele României.

Iată însă că nu s-a întâmplat așa, iar toate planurile au căzut după ce Iohannis a câștigat alegerile cu peste un milion de voturi în fața liderului PSD de la acea vreme.

Despre Ponta

Despre guvernarea lui Victor Ponta, Gabriel Oprea susţíne că a fost bună și că nu trebuia să demisioneze după tragedia de la Colectiv şi protestele de stradă.

“Avea o guvernare bună şi nu trebuia să demisioneze. Ne-am sfătuit, în seara respectivă pe la ora 21:00, am discutat şi sfatul meu a fost să nu-şi dea demisia. La 23:00, fără vreun telefon, a apărut Dragnea, Ponta i-a anunţat demisia şi si-a dat-o. (…) L-am înţeles, chiar dacă nu am fost de acord, am demisionat odată cu el şi am semnat şi pentru învestirea guvernului Cioloş” a mai spus Gabriel Oprea. 

Despre Dragnea

Oprea a explicat și de ce nu se teme Liviu Dragnea de el: ”Întoteauna cand m-a rugat l-am spijinit. Probabil ca de aceea a spus ca nu ii e frica de mine”.

El s-a ferit însă de alte întrebări, cum sunt cea privind tăierea porcului la una dintre vilele de protocol ale SRI.
 
“E nevoie de echilibru, e nevoie de o relatie clară, de echilibru între Palatul Victoria, Guvern și președintele României”, a fost marota lui Oprea pe tot parcursul interviului.
 
Întrebat de Rareș Bogdan dacă Dragnea este bărbat, Oprea a răspuns: “Este un bărbat despre care nu vreau să comentez”.
Despre “Statul Paralel”

Președintele fondator al UNPR a vorbit și despre ”Statul Paralel”, pe care îl invocă PSD și ALDE ca vinovat pentru dosarele deschise de DNA penalilor din politică în frunte cu Liviu Dragnea – deja condamnat în două dosare de corupție – cu închisoare cu executare în primă instanță în cel de-al doilea, dar urmează încă un dosar, de fraudare a fondurilor europene de către liderul PSD, pentru Tel Drum – mai recent și Călin Popescu Tăriceanu – judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, achitat însă în primă instanță.

“Daca cineva din stat a făcut abuzuri, ilegalități. să răspundă… eu nu am auzit de asa ceva”, a spus Oprea, care și el este judecat în două dosare DNA – unul privind delapidarea fondurilor operative ale DIPI “Dosarul “Limuzina”) și altul pentru uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină, aflat în coloana sa oficială pe vremea când Oprea era vicepremier.

Despre invitații din sufrageria sa

Oprea nu a vrut să spună dacă procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a venit cu Florian Coldea, fostul prim-adjunct al șefului SRI, George Maior, în sufrageria sa în seara din 6 decembrie, când au fost anunțate rezultatele alegerilor prezidențiale din 2009.

”Cred ca ‘Sufrageria lui Oprea’ poate fi un subiect de film. Eu as reveni la realitate, la ce s-a intamplat in acea noapte… Am spus public pe cine am invitat. Pe Iordănescu, Dâncu, Onțanu, Andronic, Maior. Au fost și oameni neinvitați (…) George Maior a refuzat inițial, dar apoi m-a sunat să mă întrebe dacă mai am mâncare și dacă poate să vină cu două persoane. Dar nu am acceptul lor să spun cine sunt, a fost o întâlnire privată, la mine acasă”, a spus Oprea.

Fostul şef al UNPR spune că nu a avut niciun rol, în afară de cel de gazdă.

Despre Iordache

Întrebat ce părere are despre Florin Iordache, autorul scandaloasei OUG 13 de dezincriminare a infracțiunii de abuz în serviciu pentru prejudicii mai mici de 200.000 de lei – care l-ar fi scăpat pe Dragnea de dosarul “Bombonica”, în care a fost deja condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în primă instanță -, iar acum este președintele Comisiei parlamentare de modificare a Legilor Justiției și a Codurilor penale, Oprea a spus că îi ieste prieten:

“Este un om serios, dar mi s-a părut puțin cam ironic în ultima vreme”.

Despre fugarul Ghiță

Surprinzătoare a fost reacția lui Oprea atunci când a fost întrebat ce părere are despre fugarul Sebastian Ghiță:

“Este un băiat deștept din toate punctele de vedere”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version