Fostul ministrul de Interne Gabriel Oprea a declarat sâmbătă, la Braşov, că procurorul general Tiberiu Niţu a beneficiat de coloană oficială în baza unui protocol încheiat între MAI şi Parchetul General, semnat de ”specialişti”, deoarece are ”anumite misiuni importante”. Nu a precizat însă de ce Niţu nu mai foloseşte escorta cu girofaruri de 3 luni, de când a izbucnit scandalul.

oprea unpr 2

“Este un protocol între cele două instituţii partenere – Ministerul de Interne lucrează cu Parchetul General. Procurorul general are rang de ministru şi toţi din conducerea Ministerului de Interne, toţi specialiştii au semnat şi au făcut, ca specialişti, acest protocol, având în vedere că, în anumite condiţii, are anumite misiuni importante”, a răspuns Oprea întrebărilor jurnaliştilor.

Referitor la acuzaţiile care îi sunt aduse de procurorii DNA – abuz în serviciu -, Oprea a spus că îşi va dovedi nevinovăţia, arătând că are “încredere în justiţie” şi că “orice reclamaţie trebuie cercetată”.

Cât despre audierile de la Comisia Juridică înainte de votul în plenul Senatului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale de către DNA împotriva sa, liderul UNPR nu a spus clar dacă se va prezenta: “Am avocat, voi vedea dacă voi merge sau nu”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version