Judecat în două dosare de corupție, fostul vicepremier în guvernul Ponta, Gabriel Oprea a anunțat sâmbătă în mod oficial,revenirea în viața politică și relansarea UNPR. 


Oprea vrea ca UNPR să aibă reprezentanţi în Parlamentul European la alegerile din luna mai 2019, un cuvânt de spus la alegerile prezidenţiale din decembrie 2019 să intre în Parlament la alegerile din 2020.

”În ultimii doi ani am reflectat asupra tuturor evenimentelor petrecute în jurul meu ori în care am fost implicat cu sau fără voia mea şi am convingerea astăzi că România are nevoie de un partid ca UNPR, care face politica oamenilor”, a declarat Gabriel Oprea.

”Vrem să readucem echilibrul şi respectul în politică şi între instituţiile statului. Îi invit să revină în partid pe toţi colegii care au activat în UNPR şi care au ales să iasă din politică, despre care ştiu că aşteaptă un semnal de la mine. Îi aşteptăm acasă, în UNPR. În anul centenar, invităm militarii, poliţiştii, jandarmii, pompierii aflaţi în activitate să ne urmărească proiectele şi să ne voteze, iar pe cei în rezervă şi pe toţi românii patrioţi îi aşteptăm să se înscrie în UNPR. UNPR e a treia cale, cea a echilibrului şi a responsabilităţii”, a adăugat el. 

Fostul vicepremier și ministru de Interne este judecat la ÎCCJ din 11 mai 2016 pentru abuz în serviciu în dosarul “Limuzina”, alături de mai mulți șefi și funcționari din DIPI care au deturnat fondurile operative ale instituției.

Totodată, Oprea a fost trimis în judecată anul acesta în 2 mai pentru ucidere din culpă privind polițistului Bogdan Gigină, însă instanţa supremă a declinat cauza, în 8 iunie, Judecătoriei Sectorului 1 București.

Oprea şi-a susţinut nevinovăţia în instanță, spunând că este singurul om din România care este trimis în judecată pentru ucidere din culpă din postura de pasager pe bancheta din spate a maşinii.

”Am demisionat din Parlament, m-am pus la dispoziţia justiţiei, pentru că onoarea costă şi va fi întotdeauna cel mai important reper în viaţă şi în activitatea mea profesională. Astăzi, dosarele mele sunt în instanţă, sunt publice şi pot vorbi deschis despre ele. Am încredere că justiţia va fi dreaptă şi va restabili adevărul, adevărul de necontestat – că sunt nevinovat. Sigur că în această perioadă am aflat că în politica din România nu este nevoie de onoare, nu este apreciat faptul că eşti serios şi te ţii de cuvânt.”, a mai afirmat sâmbătă Gabriel Oprea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version