Premierul Ludovic Orban a declarat luni, întrebat de jurnaliști, că analizează în CNSU posibilitatea de testare COVID a ncetățenilor la intrarea în țară, dar susține că înmulțirea cazurilor noi depistate „nu este o creştere care să ne îngrijoreze”.

„Săptămâna aceasta vom analiza evoluţiile din fiecare ţară şi vom decide măsurile. Analizăm posibilitatea de a utiliza şi noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuţii şi în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a declarat Orban, la sediul PNL.

„Noi am aşteptat că la nivelul Comisiei Europene există o dezbatere în care se încearcă adoptarea unor măsuri comune la nivel european pentru situaţiile de răspândire a virusului”, a invocat el faptul că nu a luat această decizie în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), al cărui președinte este.

Premierul nu s-a arătat îngrijorat de înmulțirea cazurilor de infectări: „Pe analiza noastră, chiar dacă luni a fost un nivel mai ridicat de infectări (1.713 cazuri noi, n.r.), acesta nu a fost confirmat în evoluţia săptămânală. Pe săptămâna care a trecut, chiar dacă avem o uşoară creştere, nu este o creştere care să ne îngrijoreze. Sigur trebuie în continuare să fim vigilenţi, să respectăm măsurile de protecţie sanitară astfel încât să limităm răspândirea virusului”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version