Ludovic Orban, liderul celui mai mare partid din opoziție, va anunțat joi, în sfârșit, lista candidaților PNL la europarlamentare.

Competiția internă a început în luna octombrie, când Orban l-a invitat public pe Crin Antonescu să se înscrie în cursă pentru a deschide lista candidaților.

De atunci au trecut cu 5 luni, Crin s-a înscris imediat, dar luna trecută a anunțat că renunță la candidatură. 

Ședinţa Biroului Executiv al PNL, în care se va stabili lista candidaţilor la europarlamentare, are loc abia joi, la Parlament, în condițiile în care peste doar două săptămâni expiră termenul de înscriere la Biroul Electoral Central.

Întârzierea prezentării listei are ca scop evident, la fel ca în cazul PSD, protejarea candidaților de atacurile politice.

După ce BEx va stabili lista, aceasta va fi validată de Biroul Politic Naţional al partidului, care se va desfăşura tot joi, la Parlament.

Orban a declarat, la începutul şedinţei:

“Suntem practic în momentul în care pornim o bătălie fundamentală pentru România, pornim o bătălie în care se va hotărî nu numai cine va reprezenta România în Parlamentul European, se va hotărî şi dacă cetăţenii români dau o moţiune de cenzură împotriva actualului Guvern, împotriva actualelor clanuri care îşi bat joc de România, se va hotărî dacă cetăţenii români vor să consolideze şi să adâncească traiectoria europeană, dacă vor să pună punct conflictului artificial declanşat de majoritatea guvernamentală cu UE, cu instituţiile europene şi cu liderii europeni importanţi. În alegerile pentru PE se va vedea adevărul opţiunilor cetăţenilor români şi sunt convins că acest adevăr va fi un adevăr crud pentru cei care au fost investiţi cu încredere să guverneze şi care de doi ani şi patru luni îşi bat joc de România, ducând România spre nicăieri”, a spus Orban.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version