Liderul PNL, Ludovic Orban, susţine că deja au apărut tensiuni între PSD şi ALDE, iar opoziția trebuie să-și maximizeze forțele pentru a obține victorie la moțiunea de cenzură.

“Demiterea premierului, a unui Guvern, se face prin moţiune de cenzură. Vom utiliza acest instrument al moţiunii de cenzură, dar într-un moment în care vom considera că sunt cele mai mari şanse. Trebuie să apară nişte fisuri evidente în cadrul coaliţiei, să se rupă UDMR de PSD, că deocamdată UDMR s-a lipit ca marca de scrisoare de PSD. Deja au apărut tensiuni între PSD şi ALDE, dar nu sunt încă nişte tensiuni care să ajungă la maturitate şi care să determine un vot al ALDE împotriva Guvernului”, a spus Orban, joi, la Adevărul live.

“Se mai lucrează şi în PSD, fiindcă nu toţi pesediştii sunt de acord cu nivelul absolut grobian pe care Dragnea l-a impus în cadrul leadership-ului partidului, dar încă nu au curajul să se manifeste şi de regulă ştiţi cum fac ei la moţiunea de cenzură: nu-i lasă să voteze pentru că nu au încredere în parlamentarii lor cum bagă bilele. (…) De asemenea, la nivelul discuţiilor şi cu parlamentarii minorităţilor naţionale trebuie bine pregătit terenul astfel încât să maximizăm şansele de a trece o moţiune de cenzură. Cu siguranţă vom apela la acest instrument”, a adăugat el.

Orban a afirmat că există discuţii individuale cu parlamentari ai ALDE, însă despre Tăriceanu are numai cuvinte rele:

“Cred că Tăriceanu e mulţumit de relaţia cu Dragnea. Tăriceanu e mai zelos în a susţine agenda PSD decât Dragnea. Parcă el s-a înscris în PSD, nu în ALDE”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version