Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Orban, despre declarația pentru ieșirea în afara localității în perioada stării de alertă

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la Curtea de Argeş, că Guvernul va adopta, joi, o ordonanţă de urgenţă (OUG) cu măsurile care vor fi extinse din perioada stării de urgenţă în cea a stării de alertă.

Premierul Ludovic Orban

„Joi, practic, vom adopta prin ordonanţă de urgenţă toate măsurile care au fost stabilite pentru perioada stării de urgenţă care au generat drepturi, facilităţi, avantaje pentru diferite categorii şi vom stabili care sunt măsurile pe care le extindem dincolo de situaţia de urgenţă în perioada stării de alertă”, a declarat premierul.

Întrebat dacă va mai fi obligatorie declarația pe propria răspundere la ieșirea în afara localității, premierul a răspuns afirmativ: „Privitor la decizia dacă va fi sau nu va fi necesară declaraţia (după 15 mai – n.r.), decizia va fi luată de Consiliul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă după declararea stării de alertă. Există opinii pe tema asta. Până la urmă, va prevala decizia CNSSU şi o vom anunţa public în timp util, astfel încât oamenii să ştie despre ce este vorba. Ce este cert, vor exista o sumă de motive care sunt publicate deja pe site-ul MAI (pentru această declarație – n.r.) pentru deplasarea în afara localităţii. De asemenea, gândim pentru arealurile metropolitane (…) să nu existe astfel de restricţii, pentru că sunt foarte mulţi care lucrează în arealul metropolitan în afara capitalei reşedinţă de judeţ (…), astfel încât să nu existe restricţii în ceea ce este considerat un areal metropolitan rezonabil”.

Orban a precizat că plata şomajului tehnic se va prelungi cel puţin până la data de 1 iunie.

“Totul depinde de evoluţia epidemiei în cele două săptămâni dintre 15 mai şi 1 iunie, în care odată cu măsurile de relaxare nu va mai putea exista un control foarte strict din partea autorităţilor. În cea mai mare parte ţinerea sub control a răspândirii virusului va depinde de comportamentul responsabil al cetăţenilor”, a subliniat premierul.

910 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv