Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, despre neconstituționalitatea amenzilor uriașe, că decizia CCR îl șochează.

Practic, el a acuzat CCR că împiedică Guvernul să apere sănătatea românilor ,i, mai mult, instigă la anarhie.

Polițiștii au aplicat în cele aproape două luni de stare de urgență amenzi de peste 600 de milioane de lei (125 milioane de euro), românilor care nu aveau asupra lor declarația pe propria răspundere atunci când au ieșit din casă, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Iată declarația lui Orban:

„La fel ca si alte decizii luate in perioada lui Dragnea, CCR arata ca este de partea celor care incalca legea, sanctionand pe toti cetateni corecti care au respectat regulile.

Prin aceasta decizie, Guvernul este practic impiedicat sa apere viata si sanatatea romanilor. Se poate ajunge la situatia ca sa nu mai putem da nicio amenda.

Este o sentință care mă șochează și care are un caracter vădit politic. Este o decizie care favorizează o minoritate care nu a respectat restricțiile, comparativ cu majoritatea românilor care au înțeles necesitatea acestor măsuri.

Este o invitație pentru fiecare cetățean la nerespectarea legii și a regulilor stabilite în starea de urgență. Este un îndemn la anarhie și la un comportament incorect față de societate și semeni. Vom lua toate măsurile care sunt necesare, vom analiza noul context după decizia CCR și vom lua deciziile care se impun pentru a asigura un risc minimizat pentru răspândirea coronavirusului (…)

CCR conține oameni care nici măcar n-ar avea voie să judece astfel de sesizări pentru că ei înșiși beneficiază de pensii speciale și se află într-un vădit conflict de interese”.

CCR: Amenzile uriașe sunt neconstituționale, dar vor trebui atacate în instanță

Orban s-a referit și la decizia CCR privind neconstituționalitatea anulării pensiilor speciale. El nu a spus însă de ce nu a adoptat o ordonanță de urgență în acest sens.

„Curtea Constitutionala se afla in conflic de interese, judecatorii din CCR avand pensii speciale. Vom reface legea”, a promis premierul.

Privilegiații au învins! CCR a trântit Legea privind abrogarea pensiilor speciale: NECONSTITUȚIONALĂ
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version