Președintele PNL, Ludovic Orban, a lansat marți un atac virulent la adresa liderului PSD Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, despre care a spus că “i-a chemat pe fraieri și a plecat în concediu”, precizând că sesiunea extraordinară a Parlamentului a fost convocată încalcându-se “grosolan” Constituția și Regulamentul Camerei Deputaților.

“Eu astăzi sunt prezent la Parlament, deși nu sunt parlamentar, în timp ce cel care trebuia să fie la Parlament, președintele Camerei Deputaților, arată că are obrazul mult mai gros decât prevede legea și a intrat în concediu după ce a făcut mișto de parlamentari, de colegii săi deputați, convocând prin sms o sesiune extraordinară care astăzi nu este convocată în conformitate cu Constituția României și cu Regulamentul Camerei”, a spus Orban.

Liderului PNL a adăugat că această convocare a plenului Parlamentului reprezintă “cu siguranță o încălcare grosolană a Constituției și a Regulamentului Camerei Deputaților”.

La fel ca Raluca Turcan, Orban a precizat condițiile în care pot fi chemați din vacanță senatorii și deputații:

“O sesiune extraordinară poate fi convocată de președinte, de Birourile permanente reunite sau de o treime dintre parlamentari. Nu avem niciuna dintre aceste condiții regulamentare îndeplinite astăzi”.

“Ca atare, ordonanța de urgență privitoare la prelungirea cu doi ani de zile a acreditării și evaluării școlilor doctorale nu poate intra în vigoare, iar dacă va intra în vigoare avem de-a face cu un abuz grosolan și o încălcare de neacceptat a Constituției și a Regulamentului Camerei Deputaților”, a explicat Orban.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version