Liderul PNL, Ludovic Orban, premier interimar după ce PSD i-a dărâmat guvernul prin moțiune de cenzură în 6 februarie, a criticat, luni, decizia CCR care a respins desemnarea lui pentru a doua oară ca premier, dar a promis că va încerca să formeze o nouă majoritate parlamentară.

”Veți vedea că președintele nu este constrâns să numească un premier decât dacă un partid obține 50% plus 1 la alegeri. (…) Nu există nici o prevedre constituțională care să îl împiedice pe președintele României să nominalizeze un candidat cum sunt eu. (…) Ca un fir roșu, de câțiva ani, CCR afectează atribuțiile președintelui. (…) Voi încerca să formez majoritate parlamentară”, a afirmat Orban, invocând prevederile Constituției.

Adio, Guvernul Orban! Adio, anticipate! CCR a admis contestația PSD pe desemnarea liderului PNL ca premier după ce a fost demis

Întrebat dacă dorește anticipatele sau reînvestirea lui ca prim-ministru, el a răspuns: ”Doresc amândouă lucruri deodată”.

PSD l-a învins pe Orban: Ședința de plen a Parlamentului s-a închis după 1 minut, din lipsă de cvorum

”Azi au chiulit toți parlamentarii PSD, a fost un boicot al PSD și nu-mi pare întâmplător acest boicot. Voința românilor nu poate fi înfrântă nici de deciziile CCR, pentru că aveastă voință se va exprima prin vot mai devreme sau mai târziu – fie la anticipate sau la termen. Sunt convins că oamenii care s-au săturat de PSD își vor exprima această voință”, a mai spus Orban.

Ciolacu: PSD nu va propune un premier. Dorim să rămânem în Opoziție
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version