Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat, luni, că Guvernul Cîțu se va reuni în şedinţă, luni seară, pentru a adopta forma finală a legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, care fuseseră adoptate vineri, dar fără avizul Consiliului Legislativ.

Astfel, cele două legi vor ajunge abia marţi în Parlament.


„În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliului Legislativ. Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament. Împreună cu doamna Anca Dragu, preşedintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Liderul PNL a precizat că liberalii nu vor depune amendamente, nici pe cel privind 10 călătorii gratuite pentru studenţi. „Noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene, unele dintre ele au fost adoptate, altele nu”, a spus el.

Orban a mai menţionat că organizaţiile liberale din Oltenia au formulat un amendament, acceptat deja de Guvern, privind acordarea a 20 de milioane de lei pentru finanţarea studiului de fezabilitate a tronsoanelor care fac legătura între Calafat şi Lugoj, pentru conectarea cu coridorul IV Pan european.

Toţi parlamentarii coaliţiei de guvernare şi cei din grupul minorităţilor naţionale vor fi mobilizaţi la vot, astfel încât bugetul să treacă fără probleme de Parlament.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version