Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Orban îi ia apărarea lui Iohannis: Și Kovesi a avut aviz negativ de la CSM

Premierul Ludovic Orban a replicat, joi, întrebat cum comentează numirea Gabrielei Scutea în funcția de procuror general și a Giorgianei Hosu în cea de procuror-șef al DIICOT, de către președintele Klaus iohannis, fără ca acestea să aibă avizul CSM, că și Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, a avut aviz negativ.

„Am să vă dau un singur exemplu. Doamna Laura Codruța Kovesi a obținut aviz negativ și atunci când a fost propusă procuror general și când a fost propusă procuror șef DNA”, i-a luat Orban apărarea luim Iohannis.

Premierul interimar a invocat faptul că avizul CSM este consultativ.

„S-a îndeplinit procedura. Avizul CSM a fost acordat (…) Eu consider că propunerile sunt corecte, rezultatul unui proces de selecție obiectiv și numirea lor pune punct unor interimate prelungite care au afectat negativ activitatea instituțiilor. Am încredere că cei care sunt numiți își vor face treaba”, a mai declarat Orban.

Iohannis le-a numit procuror-șef pe Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, în ciuda avizului negativ al CSM
USR îi amintește lui Iohannis ce a promis: Într-o Românie normală, procurorii șefi NU pot fi numiți fără avizul CSM
336 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv