Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CORONAVIRUS: 118 de decese în România / 445de cazuri noi de infectați, 3.183 în total /357 sunt cadre medicale, 200 numai din Suceava / COVID-19: Testarea a peste 10.000 de bucureșteni se amână / Testele vor veni mai târziu / POLITICĂ: Cele 9 proiecte de legi adoptate de PSD în Senat intră la comisii în Camera Deputaților / Votul final, vineri / 

Breaking News:
 

Orban îi ia apărarea lui Iohannis: Și Kovesi a avut aviz negativ de la CSM

Premierul Ludovic Orban a replicat, joi, întrebat cum comentează numirea Gabrielei Scutea în funcția de procuror general și a Giorgianei Hosu în cea de procuror-șef al DIICOT, de către președintele Klaus iohannis, fără ca acestea să aibă avizul CSM, că și Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, a avut aviz negativ.

„Am să vă dau un singur exemplu. Doamna Laura Codruța Kovesi a obținut aviz negativ și atunci când a fost propusă procuror general și când a fost propusă procuror șef DNA”, i-a luat Orban apărarea luim Iohannis.

Premierul interimar a invocat faptul că avizul CSM este consultativ.

„S-a îndeplinit procedura. Avizul CSM a fost acordat (…) Eu consider că propunerile sunt corecte, rezultatul unui proces de selecție obiectiv și numirea lor pune punct unor interimate prelungite care au afectat negativ activitatea instituțiilor. Am încredere că cei care sunt numiți își vor face treaba”, a mai declarat Orban.

Iohannis le-a numit procuror-șef pe Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, în ciuda avizului negativ al CSM
USR îi amintește lui Iohannis ce a promis: Într-o Românie normală, procurorii șefi NU pot fi numiți fără avizul CSM
30 Shares