Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

Orban îi ia apărarea lui Iohannis: Și Kovesi a avut aviz negativ de la CSM

Premierul Ludovic Orban a replicat, joi, întrebat cum comentează numirea Gabrielei Scutea în funcția de procuror general și a Giorgianei Hosu în cea de procuror-șef al DIICOT, de către președintele Klaus iohannis, fără ca acestea să aibă avizul CSM, că și Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, a avut aviz negativ.

„Am să vă dau un singur exemplu. Doamna Laura Codruța Kovesi a obținut aviz negativ și atunci când a fost propusă procuror general și când a fost propusă procuror șef DNA”, i-a luat Orban apărarea luim Iohannis.

Premierul interimar a invocat faptul că avizul CSM este consultativ.

„S-a îndeplinit procedura. Avizul CSM a fost acordat (…) Eu consider că propunerile sunt corecte, rezultatul unui proces de selecție obiectiv și numirea lor pune punct unor interimate prelungite care au afectat negativ activitatea instituțiilor. Am încredere că cei care sunt numiți își vor face treaba”, a mai declarat Orban.

Iohannis le-a numit procuror-șef pe Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, în ciuda avizului negativ al CSM
USR îi amintește lui Iohannis ce a promis: Într-o Românie normală, procurorii șefi NU pot fi numiți fără avizul CSM
336 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv