Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Așa cum ne-a obișnuit, premierul anunță chiar pe 1 iulie ce măsuri mai ia în cadrul stării de alertă

Orban: Miercuri voi da un semnal de mobilizare la maxim autorităţilor şi instituţiilor

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că va decide chiar pe 1 iulie ce decizie va lua în privința măsurilor de restricție impuse în starea de alertă, prelungită cu o lună începând din 15 iunie.

Orban îi va convoca pe miniştrii şi reprezentanții Poliţiei, Jandarmerie, direcţiilor de sănătate publică, ANPC, ANSVSA, pentru o analiză a planului de măsuri și „pentru a asigura respectarea regulilor”.

„Mobilizare maximă şi prezenţă în teren a tuturor instituţiilor cu atribuţii de control, cu obiectivul de respectare a regulilor şi de a-i determina pe cei care desfăşoară activităţile, fie pe cetăţeni să respecte regulile. Este foarte important să se respecte aceste reguli, iar în ceea ce priveşte autorităţile şi instituţiile statului român, miercuri, le voi da un semnal de mobilizare la maxim, pentru că este o mobilizare care este în interesul cetăţeanului şi care nu are alt scop decât de a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor. Evoluţia în ultimele zile este o evoluţie care ne face să fim foarte precauţi în măsuri ulterioare de relaxare”, a anunțat el, după participarea la Adunarea Membrilor Coaliției pentru Dezvoltarea României.

„S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plaje, dacă la început aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi aproape nu s-a mai respectat nicio regulă. Înţeleg că este aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate regulile de distanţare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă şi în alte locuri”, a mai spus șeful Guvernului.

6K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv