Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Iaşi, că nu este luată în calcul varianta înlocuirii actualului premier Florin Cîţu cu unul din partea USR PLUS, liderul liberal precizând că „există un acord în coaliție”.

Întrebat dacă Florin Cîţu ar putea fi înlocuit cu un premier din partea USR PLUS, Orban a spus: „Nu există această ipoteză”.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care, vineri, la Cluj, în cadrul unei dezbateri cu ceilalţi candidaţi la şefia USR PLUS, Dacian Cioloş a declarat că cea mai bună modalitate prin care USR PLUS se poate asigura că vor fi făcute reforme este ca ei să propună viitorul premier. În cadrul aceluiaşi eveniment, Cioloş a declarat că nu mai vrea ca „USR PLUS să fie în umbra PNL”.

Ulterior, Orban declarat la Vrancea că este pregătit să revină în fruntea Guvernului:

„Soluția pe care o susțin este singura viabilă și onorabilă pentru România, ea nu poate fi decât refacerea coaliției de guvernare. Am capacitatea de a reface această coaliție de guvernare într-un timp foarte scurt și mai ales, după refacerea coaliției de guvernare, să negociem investirea unui guvern responsabil, un guvern performant, și aici vă spun foarte limpede: sunt gata să-mi asum răspunderea de a conduce Guvernul”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version