Liderul PNL, Ludovic Orban, nu se grăbește cu moțiunea de cenzură pe care a anunțat-o încă din august împotriva Guvernului Dăncilă.

“Am stabilit un calendar de negocieri cu toate partidele şi grupurile parlaementare şi grupurile parlamentare altele decât PSD pe care îl punem în practică. Am avut întâlniri cu partenerii din Opoziţie, de la USR, am discutat cu reprezentanţii PMP, urmând să mai avem o întâlnire cu colegii noştri din Opoziţie. Am avut negocieri cu UDMR şi cu grupul minorităţilor. Vom avea negocieri şi cu reprezentanţii ALDE şi cu reprezentanţii Pro România. Vom purta discuţii individual şi cu parlamentari PSD care sunt dispuşi să susţină moţiunea de cenzură. Suntem deschişi să elaborăm un text al moţiunii de cenzură care să curprindă şi observaţiile critice şi punctele de vedere ale tuturor partenerilor implicaţi în acest demers parlamentar”, a declarat, miercuri, Orban.

Întrebat despre avertizarea liderului UDMR, Kelemen Hun or, potrivit căreia “s-ar putea să fie o surpriză mare dacă se mai întârzie cu o săptămână”, Orban a replicat: 

“Prefer să nu-i dau niciun răspuns domnului preşedinte al UDMR. Deja am derulat negocieri cu cea mai mare parte a posibililor parteneri şi în viitorul apropiat vom purta negocieri şi cu celelate două formaţiuni cu care n-am purtat până în prezent. Ritmul de discuţii este un ritm foarte rapid. Va depinde momentul depunerii şi de răspunsurile pe care le vom primi”, a spus Orban.

UDMR îl grăbește pe Orban cu moțiunea: S-ar putea să fie o surpriză mare dacă se mai pierde o săptămână

Liderul PNL susține că există şanse reale ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă să treacă de votul Parlamentului:

“Nu ne jucăm de-a moţiune de cenzură. De data asta există şanse reale în condiţiile în care actorii politici sunt sinceri în declaraţiile lor ca această moţiune să fie adoptată şi guvernul Dăncilă să dispară de la butoanele guvernării. Suntem deschişi la consultări”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version