Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament într-o ședință de plen ce va fi convocată pentru miercurea viitoare, a anunțat, joi, liderul PNL, Ludovic Orban, care este și președintele  Camerei Deputaților.

Coaliția va avea un singur candidat, a precizat Orban. Însă PNL, USR PLUS și UDMR nu au căzut de acord, până acum, asupra candidatului.

„Când avem clar stabilit, veți afla numele lui. Vom avea un singur candidat, susținut de coaliție”, a spus liderul PNL.

Numele vehiculate sunt Fábián Gyula, profesor de drept în Cluj (susținut de UDMR), sau cu Flavius Antoniu Baias de la Universitatea din București (susținut de PNL).

Orban a prezentat calendarul:

„Ca urmare a Hotărârii Parlamentului de ieri, prin care doamna Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, poziţia a devenit vacantă şi Parlamentul are obligaţia legală de a proceda la desemnarea unui nou Avocat al Poporului. Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului: depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare se va face până marţi, 22 iunie, ora 16,00, şi am stabilit termen de raport pentru Comisiile juridice ale celor două Camere – miercuri, ora 12,00. În cazul în care se va finaliza raportul Comisiilor juridice, la ora 12,00 vom avea o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite pentru a convoca plenul şi, cel mai probabil, miercuri, după şedinţa Birourilor permanente reunite, vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală de numire a noului Avocat al Poporului”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version