Ordonanța austerității de formă la cheltuirea banului public a fost aprobată, vineri, de Guvern, fără ca premierul Nicolae Ciucă să fie privat de cumulul pensiei speciale cu salariul, așa cum apărea în proiectul inițial. În plus, Ordonanța de urgență (OUG) acoperă doar 5 miliarde din „gaura” de 22,7 miliarde de lei înregistrată la bugetul de stat după numai 3 luni din acest an.

Din actul normativ a fost eliminată prevederea prin care se alimina cumulul pensiei cu salariul la sat.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a ideclarat, la finalul ședinței executivului: „Partea de abordare a cumulului pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege”.

Premierul PNL, beneficiar al unei pensii speciale obținute de la 45 de ani, a girat și în acest an majorarea acestora, astfel că românii vor plăti din buzunarul lor 12,4 miliarde de lei pentru ele, în 2022.

Nicolae Ciucă cumulează pensia specială, în valoare de 215.000 de lei/an (aprox. 43.000 de euro), pentru care nu a contribuit la fondul de pensii, cu indemnizația de șef al Guvernului, de 23.920/lună (287.040 lei/an), astfel că bagă în buzunar 502.920 de lei/an, potrivit celei mai recente declarații de avere, depuse în 2022 pentru anul anterior.

Și în anii 2020 și 2021, Ciucă a cumulat pensia grasă cu indemnizația de ministru al Apărării în valoare de 168.613, astfel că a câștigat frumoasa sumă de 384.493 lei/an.

Download (PDF, Unknown)

Mai mult, „austeritatea” a fost înțeleasă de ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), prin a le ordona șefilor Caselor de Pensii să cumpere 60 de mașini, chiar după ce premierul Ciucă și partenerul său de coaliție, Marcel Ciolacu – liderul PSD – au anunțat că vor reduce cheltuielile aparatului central de stat.

Budăi, prins cu mâța-n sac de Ghinea: 60 de mașini fără licitație la Casele de Pensii, după anunțul „economiei” la buget
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version