Ordonanța de urgență (OUG) pentru finanțarea centrelor de vaccinare a fost amânată, miercuri, de la aprobare, urmând a primi ok-ul Guvernului vineri, exact când începe etapa a 2-a de imunizare.

Premierul Florin Cîţu a declarat că este importantă stabilirea unor criterii clare, astfel încât „nota de plată” să nu fie „supraevaluată” de primari.

„Este o ordonanţă care este în procedură de avizare. Sper să fie gata până vineri. Trebuie clarificat mecanismul de plată. Cred că mergem într-o direcţie, aşa cum am folosit şi până acum, prin Ministerul Sănătăţii, cu decontare de la bugetul de stat. Vreau să fiu foarte atent la criterii, pentru că au fost situaţii în trecut când nota de plată a fost supraevaluată, să spunem aşa, în unele situaţii şi vreau să mă asigur că avem criterii clare, prin care se definesc aceste cheltuieli, care pot fi decontate prin Ministerul Sănătăţii, de la bugetul de stat”, a arătat Cîţu.

Amintim că proiectul de OUG a fost criticat de primarul Emil Boc, președinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), care l-a acuzat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că a lăsat primarii să suporte cheltuielile de amenajare a centrelor de vaccinare.

În replică, Voiculescu l-a trimis să-i dea bani premierul Cîțu, colegul de partid al lui Boc.

Ministrul a declarat că, de fapt, substratul scandalului lansat de Boc vizează luptele interne din PNL, deoarece „estimarea pentru centrele din între județul este de 110.000 lei”.

Boc îi cere lui Voiculescu bani pentru centrele de vaccinare, dar acesta îl trimite la colegul de partid Cîțu

Președintele Iohannis a intervenit și el pe același ton și l-a taxat pe Boc, spunând că a făcut acest scandal ca „metodă de a ieși în față”:

Iohannis îl pune la punct pe Boc în scandalul cu Vlad Voiculescu: Probleme fictive
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version