Fostul deputat Mădălin Voicu (PSD) a fost numit de premierul Sorin Grindeanu, în ședința de vineri, secretar de stat la Ministerul Culturii.

madalin-voicu

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Mădălin Voicu este cel care în 2012, împreună cu Nicolae Păun, au depus în Parlament inițiativa legislativă privind grațierea pedepselor cu închisoare de până la 6 ani. Legea a trecut tacit de Senat și urma să fie votată pe furiș, în Camera Deputaților – for decizional -, în “marțea neagră”, La “butoane” fiind și atunci Florin iordache – actualul ministru al Justiției.

Voicu a fost trimis în judecată în 20 iulie 2016 de DNA, sub acuzațiile de:

  • trafic de influență,
  • fals in declarații,
  •  spălare a banilor,
  • folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În același dosar este judecat Nicolae Păun, pentru 8 infracțiuni, inclusiv deturnare de fonduri și spălare de bani, precum și fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu și adjunctul său, Mihai Gogancea-Vătășoiu, ambii pentru abuz in serviciu.

De asemenea, soția lui Mădălin Voicu, Carmen Olteanu, este judecată pentru infracțiunea de spălare a banilor. Amândoi au fost plătiți ilegal din fonduri europene accesate de Păun în cadrul a două proiecte dedicate persoanelor defavorizate de etnie romă.

Dușa, secretat de stat la MApN

Tot vineri, premierul a semnat decizia de eliberare din funcție, la cerere, a Ancăi Drăgoi din funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

De asemenea, Mircea Dușa a fost numit în funcția de secretar de stat, șef al Departamentului pentru politica de apărare și planificare din Ministerul Apărării Naționale (MApN).

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version