Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Pensiile speciale rămân în plată: Ciolacu: „Mai sunt de închis 3 solicitări din partea Comisiei Europene, din punctul meu de vedere de mare bun-simț”

Pensiile speciale sunt încă în plată fără nicio modificare promisă de luni întregi de majoritatea parlamentară PSD și PNL.

Premierul Marcel Ciolacu trage de timp, făgăduind marea cu sarea: „Mai sunt trei elemente de închis, trei solicitări, din punctul meu de vedere de mare bun-simț, din partea Comisiei Europene, unul despre calculul cum se făcea pensia până acum, din ultimul salariu.
Și cred că lucrurile sunt cam finalizate”.

În 28 iunie a.c., Parlamentul a modificat mai mult de formă pensiile magistraților, care ar fi urmat să aibă condiții neschimbate de pensionare timp de 5 ani de aici încolo, până în 2028: ar fi ieșit la pensie după 25 de ani vechime, indiferent de vârstă, și ar fi beneficia de o pensie în cuantum de 80% din indemnizația brută și sporurile din ultima lună de activitate. În plus, vârsta de pensionare ar fi crescut, din 2024, etapizat, de la 50 de ani, în 2024, la 60 de ani în 2035.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu (PNL), susținea că „nu e un capăt de țară tranziția de 5 ani”.

Parlamentul a mai decis în noua lege impozitarea cu doar 15% a părții de necontributivitate din pensiile speciale mai mari de 4.000 de lei net.

Numai că legea a fost contestată la CCR și – ca de fiecare dată – a picat controlului de neconstituționalitate.

DOCUMENT. Motivarea deciziei CCR de menținere intactă a pensiilor speciale pentru magistrați
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv