Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a demisionat din funcție joi seară, a doua zi după ce conducerea PSD a votat retragerea sprijinului politic față de acesta. 
 
 
Toader și-a publicat demisia pe pagina sa de Facebook
 
„Vă depun demisia din funcția de ministru al justiției, urmând ca dumneavoastră să apreciați asupra destinației și utilizării acesteia”, se arată în documentul înaintat de Toader premierului Viorica Dăncilă.
 
 
Toader a mers personal să-i înmâneze documentul premierului Viorica Dăncilă, după ce nu a mai participat la ședința Guvernului, trimițând-o în locul lui pe Mariana Moț, secretar de stat.
 
Înainte de întrevedere, Toader le-a declarat jurnaliștilor: “Voi porni de la voința exprimată oarecum în cele două întrevederi de aseară și de astăzi cu doamna prim-ministru (…), care are rolul decisiv în formarea Guvernului și în revocarea unora dintre membrii Guvernului. (…) În felul acesta, se declanșează procedura de remaniere, are în același timp și demisia mea și, cel mai probabil, o va trimite la președintele republicii. Voi rămâne până când președintele emite decretul de eliberare a mea și de numire a noului ministrului”.
 
Odată cu demisia, Tudorel Toader scapă și de moțiunea depusă de PNL și USR la Senat, unde votul a fost amânat de aproape două săptămâni.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version