Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat vineri dimineața că solicită public demisia premierului Viorica Dăncilă.

Iohannis o acuză pe Dăncilă că este depășită de importanța funcției, că a făcut praf politica externă a României și că pune guvernul la dispoziția penalilor din PSD și ALDE.

Evident, liderii PSD și ALDE și-au manifestat deja susținerea față de Viorica Dăncilă, în timp ce liderii opoziției, reprezentanții USR și PNL, au anunțat public că susțin demersul șefului statului.

Eugen Tomac, președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, intervine și anunță chiar că “PMP solicită demisia întregului Guvern. PSD a demonstrat că nu este în stare să guverneze și trebuie să plece de la guvernare”.

Mai mult, Tomac susține că “dezastrul guvernării PSD d-abia de acum începe. Au aruncat țara în haos, iar acum o izolează pe plan internațional”.

Deși liderii PSD și ALDE susțin că Viorica Dăncilă nu avea nevoie de aprobarea lui Iohannis pentru vizita în Israel, Eugen Tomac îi contrazice și spune că “președintele are dreptate în mod categoric. El coordonează politica externă, iar premierul, indiferent de numele lui, are obligația instituțională de a obține acordul președintelui în chestiuni ce țin de angajamentele externe ale României”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version