PNL îl propune prim-ministru pe Nicolae Ciucă, joi, la cea de-a doua rundă de consultări cu președintelui Klaus Iohannis. Decizia a fost luată joi dimineață, de Biroul Politic Național al PNL, însă directiva a fost dată încă de miercuri seară, de președintele Iohannis, la o discuție cu Cîțu.

Astfel, după ce a ținut țara blocată două luni, „fenomenalul” Cîțu face un pas în spate în favoarea preferatului Cotroceniului.

Însă cel care l-a secondat în această ambiție de a ține cu dionții de funcție este chiar președintele Klaus Iohannis, care a tras de timp prin desemnarea ca premier ,la prima rundă de consultări, a liderului USR, Dacian Cioloș. 

Guvernul USR Cioloș a picat la vot: 10 zile pierdute de români, dar câștigate de Iohannis pentru PNL-Cîțu

Manevra lui Iohannis și Cîțu a fost una singură: să elimine USR definitiv de la guvernare. Astfel, premierul desemnat Ciucă va face negocieri de formă cu Cioloș. Apoi guvernul său PNL-UDMR va fi susținut la vot în Parlament de către PSD, care va invoca votul prin dezastrul în care se află țara din cauza pandemiei de COVID.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version