Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

PNL a rupt coaliția cu UDMR la Satu Mare. Stroe: „Decizia e individuală pe filiale”

Filiala județeană PNL Satu Mare a rupt coaliția cu UDMR, marți, dar purtătorul de cuvânt alliberalilor, Ionuț Stroe, a anunțat că „decizia e individuală”, astfel că frăția dintre oamenii lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor rămâne valabilă în celelalte organizații PNL din țară.

„Este o decizie individuală a conducerii PNL Satu Mare. (…) Funcţionarea şi parcursul coaliţiei la nivel central nu sunt afectate în niciun caz de această situaţie”, a declarat Stroe.

Anunțul ruperii alianței a fost făcut, într-o conferinţă de presă, de preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma:

„Filiala judeţeană a PNL Satu Mare a decis, în unanimitate, retragerea membrilor din funcţiile de conducere din Consiliul Judeţean Satu Mare şi Primăria Satu Mare. Am luat această hotărâre din mai multe considerente, dar sigur că principalele motive se leagă de politica hegemonică a UDMR şi lipsa unui parteneriat onest. UDMR nu a luat în calcul cel mai important element şi anume că noi, cei din PNL Satu Mare, suntem preocupaţi de atingerea unor obiective pe care ni le-am asumat în campania electorală fiecare dintre cei prezenţi şi nu ţintiţi, legaţi de anumite funcţii politice. Cu sau fără funcţiile de viceprimar şi vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, PNL Satu Mare îşi va aduce aportul în realizarea unor obiective cu adevărat importante pentru municipiu şi judeţul Satu Mare. Alegătorii noştri nu sunt de vânzare. Cei care au votat PNL la alegerile din 2020 nu sunt de vânzare şi nu tranzacţionăm voturile celor care şi-au pus încrederea în noi”.

El a acuzat organizaţia judeţeană a UDMR de „derapaje totalitare”, respectiv încălcarea „repetată” a accesului la informaţii publice, întârzierea punerii în execuţie a unor lucrări din fonduri europene şi direcţionarea de fonduri publice către Uniune.

„Acţiunea noastră nu este îndreptată împotriva cuiva. Noi dacă avem o dispută cu UDMR, nu avem o problemă cu etnicii maghiari. Noi avem o dezbatere, o competiţie de idei şi de proiecte cu un partid numit UDMR, care s-a dovedit că are dublă comandă. Este şi în majoritatea din Guvernul României, dar face parte şi din Guvernul de la Budapesta”, a susţinut liderul PNL Satu Mare.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv