PNL cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională (CCR) pentru ridicarea excepției de neconstituționalitate asupra Legii 115/2015 care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin – votată inclusiv de parlamentarii liberali -, astfel încât actul normativ să poată fi modificat în Parlament pentru a se reveni la alegeri în două tururi, a anunţat, marți, copreședintele liberal Alina Gorghiu.

alegeri, esarfa primar

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a precizat că va analiza “toate petițiile în conformitate cu prevederile constituționale și cu competențele stabilite de lege”.

“Avocatul Poporului a luat act de existența mai multor solicitări din partea unor partide politice sau reprezentanți ai societății civile cu privire la sesizarea Curții Constituționale a României în legătură cu art. 101 alin. (2) din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/ 2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/ 2004 privind Statutul aleșilor locali”, precizează un comunicat transmis de instituţia Avocatului Poporului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version