Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, vicepreședinte al PPE, critică apropierea dintre socialiştii europeni ai lui Emmanuel Macron și noul grup Renew din Parlamentul European (PE), condus de Dacian Cioloș (PLUS).

Într-o postare pe Facebook, liberalul scrie că ar fi “grav pentru România” o alianță între cele două grupuri în PE.

Amintim că marile partide PPE (popularii) – din care fac parte europarlamentarii PNL – și PES (socialiștii) au pierdut masiv din locuri la alegerile din 26 mai și au nevoie de un aliat, pentru a forma majoritatea în Legislativul european.

Cioloș, ales șeful Grupului Renew Europe (fost ALDE) din PE: “E un pas în construcția politică pe care am gândit-o”

Liderii grupurilor socialiştilor democraţi (S&D), dar și Dacian Cioloş, președinte al grupului Înnnoim Europa (Renew Europe), au anunțat că nu vor susţine candidatura lui Manfred Weber (PPE) pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că are mari aşteptări de laCioloș să facă alianță cu PPE.

Iată mesajul lui Mureșan:

“Zilele acestea vedem în Parlamentul European o alianţă între grupul Renew al lui Emmanuel Macron şi socialiştii europeni împotriva PPE. Colaborarea dintre grupul lui Macron şi socialişti este mult mai strânsă decât colaborarea lor cu PPE.

Am văzut asta în fiecare zi în negocierile pentru formarea majorităţii. Acest lucru nu este surprinzător. Emmanuel Macron însuşi a fost membru al Partidului Socialist din Franţa şi a fost ministru în Guvernul preşedintelui socialist al Franţei, Francois Hollande. Acest lucru nu este surprinzător, dar este grav pentru România.

Este grav, deoarece PPE este partidul care a sprijinit mereu România. PPE a luptat pentru statul de drept din România, în timp ce socialiştii europeni erau la braţ cu PSD. PPE a susţinut-o pe doamna Kovesi, în timp ce socialiştii europeni au votat împotriva ei. Sigur că şi Guvernul Franţei a votat împotriva ei în Consiliu.

Socialiştii europeni au fost apărătorii PSD-ului şi vor fi în continuare, după o scurtă «îngheţare a relaţiilor» pe durata campaniei. Acest subiect merită monitorizat deoarece este foarte important pentru România”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version