PNL și PMP cer înființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze “modul în care fiul lui Dragnea a făcut bani din epidemia de pestă porcină”.

“La începutul sesiunii parlamentare din toamnă, PNLva iniţia constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a stabili vinovaţii din guvernarea PSD – ALDE pentru gestionarea dezastruoasă a crizei de pestă porcină. Dragnea, Dăncilă, Daea şi slugile lor trebuie să răspundă! (..) Cu un prim-ministru plecat în concediu, aşa-zisul profesionist din fruntea Ministerului Agriculturii – Petre Daea, împreună cu preşedintele ANSVSA- Geronimo Brănescu, acoperă vinovăţiile, ascund realitatea sau interese personale şi se bâlbâie iresponsabil fără un plan coerent de combatere a epidemiei de pestă porcină. Din cauza incompetenţei lor, fermierii români oneşti asistă neputincioşi la sacrificarea animalelor lor în timp ce unele ferme de porci ale apropiaţilor lui Dragnea şi chiar ale familiei lui beneficiază sfidător de un tratament preferenţial”, afirmă liderul PNL, Ludovic Orban, într-un comunicat.

La rândul său, deputatul PMP Cătălin Cristache anunță, într-un comunicat: “Ca deputat ales în Galaţi, judeţ în care s-au depistat deja două focare de pestă porcină, solicit tuturor parlamentarilor să semneze şi să susţină înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară care să analizeze modul în care autorităţile au gestionat epidemia de pestă porcină şi modalitatea în care firma Romcip Salcia a beneficiat de pe urma acţiunii instituţiilor în cauză. Dezvăluirile făcute în urma unor investigaţii de presă arată, în cel mai bun caz, o incompetenţă crasă referitoare la modul în care autorităţile au gestionat epidemia de pestă porcină sau, în varianta cea mai negativă, că autorităţile au acţionat selectiv creând avantaje de natură economică firmei Romcip Salcia, firma lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor”.

În opinia acestuia, autorităţile au acţionat selectiv în cadrul campaniei de incinerare a porcilor din cauza pestei porcine, avantajând astfel firma lui Valentin Dragnea, fiul liderului PSD Liviu Dragnea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version