Liderul PNL, Nicolae Ciucă, susține că juriştii partidului spun că legea permite comasarea alegerilor (localele cu europarlamentarele sau cu primul tur al prezidențialelor), la care liberalii țin morțiș, pentru ca primarii să mobilizeze electoratul.


„Am discutat cu juriştii noştri, echipa de jurişti din grupurile parlamentare. Au analizat acest proiect de comasare şi nu este nevoie de nicio modificare legislativă, nu există niciun fel de piedică, de limitare legislativă. Singura lege care trebuie modificată este Codul administrativ. Această lege oricum trebuie modificată, pentru că acolo s-au produs nişte decalaje, având în vedere că în pandemie validarea primarilor s-a produs cu întârziere. Ca atare, că se comasează, că nu se comasează, legea la Codul de administrativ va fi modificată oricum”, a afirmat Ciucă, după şedinţa conducerii PNL.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis mandatarea conducerii să negocieze în interiorul coaliţiei pe tema comasării alegerilor. Conform lui Ciucă, o variantă „posibilă” şi „benefică” ar fi comasarea alegerilor europarlamentare cu locale, dar există şi celelalte variante în analiză. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version