Polițiștii i-au dat amenda minimă de 500 de lei ministrului Muncii, Raluca Turcan, pentru lipsa măștii. Dar ca să pară mai mare suma, IJP Sibiu a transmis un comunicat, joi, în care a adăugat-o la alte 5 amenzi aplicate persoanelor cu care s-a pozat Turcan și nu aveau mască. Astfel, suma totală este de 3.000 de lei.

Potrivit Legii 55/2020, amenda pentru nerespectarea restricțiilor COVID este între 500 și 2.500 de lei.

Evident că, dacă nu apăreau criticile în presă, Poliția Județeană Sibiu nu s-ar fi sesizat.

Iată comunicatul:

„În urma apariției în mediul on-line a unor imagini în care sunt înfățișate mai multe persoane care nu poartă masca de protecție în timp ce se află în bena unui autovehicul, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate 6 persoane de sex feminin, care au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.

Astfel, polițiștii au reținut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecție individuală, nerespectând astfel măsurile de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei in conformitate cu art. 65 lit. h din Legea 55/2020”.

Sfidare maximă în Sibiul ROȘU COVID! Turcan s-a pozat înghesuită și fără mască: „Au fost câteva excepții”

Cu o zi înainte, premierul Florin Cîțu a declarat că i-a cerut să plătească amenda (între 500 – 2.500 de lei).

Cîțu: Am sunat-o pe Raluca Turcan să plătească singură amenda
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version