Fostul premier și lider PSD Victor Ponta a reușit să convingă încă 4 PSD-iști să i se alăture în partidul Pro România, astfel că PSD+ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților.

Astfel, luni și-au anunțat plecarea deputații Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu şi Ion Mocioalcă – liderul PSD de Caraș-Severin.

Rămâne însă de văzut cum vor juca cei din Grupul Minorităților, având în vedere faptul că la votul pentru modificarea Codului penal au făcut front comun cu PSD+ALDE nu mai puțin de 8 “minoritari”.

Cine sunt anonimii minoritari care au ajutat PSD+ALDE să facă majoritate la Codul Penal

Degeaba s-a dezis ulterior Uniunea Bulgară din Banat de Petronela Mihaela Csokany, deputata care a votat cot la cot cu pesediștii condamnatului penal Liviu Dragnea și cu deputații ALDE ai lui Călin Popescu Tăriceanu. Codul penal a trecut de Parlament – Camera fiind for decizional – în forma dorită de cei doi judecați pentru fapte de corupție.

Și, să nu-i uităm nici pe ceilalți minoritari din Parlament: UDMR a votat cot la cot cu PSD+ALDE Legile Justiției.

În prezent, PSD are 144 deputați iar ALDE, 19 deputați, astfel că împreună au 163 de deputați, în timp ce majoritatea de 50%+1 din Camera Deputaților necesară pentru trecerea unor legi organice și pentru cvorum de vot final este de 165 de voturi. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version