Fostul lider PSD Victor Ponta susține că actualul șef al partidului, Liviu Dragnea, va primi miercuri, 10 aprilie, o soluție favorabilă din partea CCR în urma sesizării depuse de Florin Iordache din partea Camerei Deputaților, pe tema completurilor specializate pe corupție la ÎCCJ, ceea ce va fuce la rejudecarea tuturor proceselor din ultimii ani, printre care și cel în care Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Ponta a declarat duminică, într-o conferință de presă, că sesizarea depusă de Florin Iordache la Curtea Constituțională a fost scrisă de un judecător CCR: ”Doar nu a scris Iordache sesizarea, a scris-o un judecător de la CCR și a semnat-o Iordache”. 

Ponta a spus că efectul unei asemenea decizii va fi redeschiderea a 350 de dosare deja judecate, iar peste 1.000 de inculpați vor scăpa de decizii.

El a mai spus că dacă CCR va accepta sesizarea făcută de Florin Iordache în numele lui Liviu Dragnea ”cei care au fost deja condamnați și au executat deja pedeapsa, vor da în judecată statul român și vor câștiga, conform practicii CEDO”.

”Mă așteptam ca dl Iohannis să facă această prezentare, poate chiar să meargă la ședința CCR pe 10 și să-i convingă despre efectele cererii lui Dragnea făcută de Iordache”, a mai spus Ponta.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version