Negocierile purtate, joi, de premierul desemnat Ludovic Orban cu liderul Pro România, Victor Ponta, s-au încheiat rapid, acesta din urmă anunțându-l că cei 32 de parlamentari “rupți” din PSD nu o să-i voteze guvernul.

„Am răspuns, așa cum era normal, invitației de a avea o scurtă discuție. A fost foarte scurtă, că nu era cazul de mai mult. Noi suntem un partid mic, de centru-stânga,  dar avem un obiectiv mare: vrem să apărăm interesele electoratului de stânga, care a fost trădat de conducerea PSD. Discuțiile nu puteau să avanseze, să spunem că votăm guvernul. Nici vorbă de așa ceva”, a declarat Victor Ponta la finalul discuțiilor.

„N-am pus nicio condiție, n-am cerut niciun minister, nu mi s-a oferit niciun minister. Dacă voiam ministere, luam de la Dăncilă”, a mai spus Ponta.

Liderul Pro România vrea ca, înainte de votarea Guvernului Orban, premierul desemnat să strângă semnături de la cei din Opoziție, “la fel ca la moțiunea de cenzură”, astfel încât să constate dacă are majoritate.

În caz că mai are nevoie de voturi, Ponta este dispus să reia negocierile cu Orban, pentru a acorda voturile Pro România. 

“Ca la moțiunea de cenzură: semnături, și dacă mai au nevoie de voturile noastre, discutăm”, a precizat Ponta.

 Totodată, Victor Ponta a spus că vrea alegeri anticipate odată cu alegerile locale din iunie 2020:

„Este un lucru bun să se organizeze alegeri anticipate odată cu cele locale. Cei care vă spun, de la USR, că se pot face alegeri anticipate în ianuarie-februarie, ori nu știu despre ce vorbesc, ori vă păcălesc. Nu se pot face, pentru că ai niște proceduri. Dar se pot face odată cu cele locale sau la o săptămână diferență, și ar fi și bine pentru România, să nu stăm tot anul 2020 în criză, în alegeri. Ar trebui din mai, să știm clar cine are majoritate, cine conduce România în următorii patru ani, cine e în Opoziție în următorii patru ani, pentru că acum sunt încurcate toate lucrurile”.

Nu în ultimul rând, Victor Ponta le-a cerut liberalilor să prezinte proiecția lor financiară pentru anul viitor.

Ludovic Orban s-a declarat deranjat: „Mi s-a părut că ne-am înțeles că România are nevoie de stabilitate, buget. A neînvesti guvernul înseamnă a fi complice la toate mizeriile pe care le face PSD”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version