Liderul Pro România, Victor Ponta, și cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au semnat, miercuri, protocolul de alianță electorală pentru a-l sprijini pe actorul Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale din noiembrie.
 
 
Victor Ponta a declarat, la Parlament, că a semnat “un document tehnic”, prin care susţine “candidatura independentă” a actorului Mircea Diaconu, fost PNL-ist, sprijinit de PSD să obțină un mandat de europarlamentar în anul 2014.
 
“În 24 de ore depunem (n.r. – la BEC), am semnat deja, e un document tehnic prin care Pro România şi ALDE susţin candidatura independentă a domnului Mircea Diaconu. Cei care vor coordona această alianţă electorală – am desemnat, că aşa spune legea – pe doamna Norica Nicolai şi pe domnul Sorin Câmpeanu”, a precizat Ponta.
Tăriceanu a rupt alianța cu PSD, iar trei dintre cei patru miniștri ai ALDE au demisionat din guvern.
 
Liderul ALDE a mai spus că parlamentarii partidului vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului anunțată de PNL. De asemenea, el și-a retras candidatura la prezidențiale și a anunțat o alianță electorală ALDE-Pro România pentru sprijinirea lui Mircea Diaconu în cursa pentru Cotroceni.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version