Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat joi, înainte de încheierea ședinței Guvernului cu noile restricții COVID, că va convoca vineri dimineață CMBSU, iar acestea vor fi aplicate de vineri seară.

„Imediat după ce va fi publicată Hotărârea de Guvern, vom convoca CMBSU. Mâine dimineaţă va fi convocat, la prima oră. (…) Ştim că există în plan modificarea programului agenţilor economici, modificarea intervalului de circulaţie. Restricţiile vor intra în vigoare mâine seară şi începând cu seara de vineri vor fi aplicabile”, a precizat prefectul.

În privința mallurilor, acesta a precizat că vor fi luate măsuri pentru a fi evitată aglomerația: „Cu privire la mall-uri vom lua măsuri ca să evităm aglomeraţia. Concret, sunt deja măsuri prevăzute prin ordine succesive ale Ministerelor Sănătăţii şi Economiei cu privire la calcularea capacităţii de 7 metri pătraţi pentru o persoană în spaţiile acestea”.

El a mai spus că oamenii vor fi informați în mijloacele de transport despre purtarea măştii, iar „fluxul de călători va fi monitorizat în timp real”:
 
„STB a făcut eforturi pentru monitorizarea în timp real a fluxului de călători şi să se intre pe uşa din faţă, să se coboare prin spate. Vom urmări circuitele STB, Metrorex şi mall-urile, astfel încât să evităm aglomerarea”.
 
Întrebat despre posibile restriciţii privind ieşirea din Bucureşti, prefectul Capitalei a răspuns: „Dacă măsurile Guvernului vor fi acestea, de a restricţiona ieşirea din Bucureşti, atunci da (în timpul weekendului – n.r.). Dacă se confirmă cele pe care le-am văzut în mass-media, în week-end ar fi bine să stăm în Bucureşti”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version