După ce a fost primit de prim-ministrul Dacian Cioloş, la Palatul Victoria, Pavel Filip, noul premier al Republicii Moldova, a fost primit şi de Klaus Iohannis, preşedintele României, la Palatul Cotroceni.

filip

Cu această ocazie, Pavel Filip a ţinut să precizeze că este conştient de faptul că “eu conduc guvernul ultimei şanse pentru clasa politică. Este evident că cei din clasa politică sunt vinovaţi de situaţia în care este Republica Moldova acum”.

De asemenea, Filip a recunoscut faptul că “Republica Moldova se află într-o situaţie dificilă”, dar speră ca “România să nu ne trateze precum o Diasporă”.

Premierul Republicii Moldova se laudă că “împreună cu echipa mea, vom munci nopţi şi zile pentru a îmbunătăţi traiul cetăţenilor Republicii Moldova”.

La Palatul Cotroceni s-a vorbit şi despre posibilitatea de a înfiinţa un comitet de colaborare interinstituţional, comitet condus de cei doi preşedinţi de stat. Ideea a fost prezentată prima dată de Gheorghe Duca, preşedintele Asociaţiei de Ştiinţe de la Chişinău.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version