Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, ministrul demis al Muncii, dă vina pe fostul președinte al partidului, Ludovic Orban, că „a rupt PNL”, iar din acest motiv „nu mai putem face majoritate cu USR”.

Orban a „rupt” până acum 15 parlamentari din Grupul PNL. Cîțu a rămas cu 119

Iată ce a declarat Turcan marți seara, la Antena 3:

„Situaţia este mult mai complicată decât pare pentru că sunt unele declaraţii care sună bine. Întrebarea este cum poţi să o menţii cu vot clar, cu matematică în Parlament. Şi dacă mă uit în condiţiile în care Ludovic Orban din păcate a ales să rupă PNL, aritmetica parlamentară ne arată că nu putem face majoritate. Mai mult decât atât, astăzi a fost un moment important la Camera Deputaţilor în care am fi putut avea o dovadă de reluare a unei bune colaborări între PNL şi USR, să voteze preşedinte interimar la Cameră. Ce s-a întâmplat? Nu s-au putut uni cele două partide care în mod natural ar trebui să aibă prima opţiune să colaboreze. Şi am pierdut preşedinţia interimară la Cameră”.

Turcan nu a spus însă că PNL s-a abținut de la vot și că USR l-a susținut deja la vot, în urmă cu două săptămâni, pe liberalul Florin Roman, care a obținut funcția de președinte interimar al Camerei, iar înțelegerea fusese ca PNL să o susțină apoi pe Cristina Prună de la USR, în această „funcție rotativă” – așa cum a denumit-o Roman.

Florin Roman, interimar în locul lui Orban la șefia Camerei Deputaţilor. USR l-a votat: „Nu vrem blocaje”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version