Partidul Social Democrat a câştigat de o manieră categorică alegerile parlamentare, profitând în mare măsură şi de pasivitatea arătată de foarte mulţi români cu drept de vot.

Liviu_Dragnea_la_sediul_PSD4

Încântat de succesul avut, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a încercat să afişeze o mină diplomată, probabil şi în speranţa că lumea va uita de condamnarea sa din dosarul Referendumul.

Însă apropiaţii lui Dragnea l-au dat de gol în legătură cu primele măsuri pe care acesta le-ar putea lua după victoria de la parlamentare.

Pe de o parte, încurajat de succesul avut, Dragnea i-ar putea pune pumnul în gură preşedintelui Klaus Iohannis. Asta ar însemna să-i impună o formulă de guvernare cu însuşi Dragnea premier.

Ioan Dîrzu, liderul PSD Alba, a recunoscut că “din punctul meu de vedere, şi am discutat şi cu colegii mei, cel mai bun candidat este Liviu Dragnea. Preşedintele trebuie să respecte voinţa poporului. Şi la procentele pe care le avem şi la redistribuirea de care vom beneficia, credem că suntem îndreptăţiţi să solicităm foarte clar: premierul la PSD. Domnul Dragnea este hotărât, are expertiză în spate, şi la Ministerul Dezvoltării, şi ştie care sunt problemele reale ale României. Ce poate face în plus: poate să conducă România începând de astăzi. Nu cred că problemele cu justiţia ale lui Dragnea ar putea constitui un impediment pentru Iohannis de a-l desemna. Electoratul şi-a spus dorinţa. Președintele trebuie să respecte dorinţa poporului. Ar fi posibilă o suspendare a lui Iohannis, pentru că voinţa cetăţeanului sau votantului este supremă”.

Pe de altă parte, apropiaţii lui Dragnea mizează pe o politică de răscumpărare a companiilor vândute investitorilor străini, politică demarată deja în Polonia şi Ungaria. Mai ales că liderul PSD s-a declarat în repetate rânduri nemulţumit de faptul că “furnizarea apei aparţine de francezi, electricitatea depinde de italieni, cehi şi nemţi, iar gazele sunt pe mâinile francezilor şi nemţilor. Şi asta în condiţiile în care noi ne propunem să facem o Românie unde să producem local ceea ce avem nevoie”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version