Călin Popescu Tăriceanu și-a amintit, pe final de sesiune parlamentară, că nu a onorat o “urgență”: acordarea indemnizației de fost șef de stat principesei Margareta și recunoașterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat, cu statut de utilitate publică.

Zilele trecute, Tăriceanu susținea că statul nu va cheltui prea mult pentru armata de angajați ai lui Radu Duda și principesei Margareta: “Sunt puțini, vreo 20 de oameni”.

Luni,  președintele Senatului, împreună cu cel al Camerei deputaților – Liviu Dragnea, au stabilit să urgenteze procedura.

Astfel, la propunerea lui Tăriceanu, plenul Senatului a aprobat cu 81 de voturi “pentru” și numai 19 împotrivă procedura de urgență pentru dezbaterea și adoptarea proiectului de lege.

“Am discutat și am hotărât împreună cu omologul meu de la Camera Deputaților, Liviu Dragnea, să propunem această inițiativă legislativă ca un gest de respect fața de rolul pe care Casa Regală a României l-a avut în decursul istoriei. Vă rog, stimați colegi, să fiți de acord cu derularea acestui proiect în procedura de urgență”, a spus luni Tăriceanu în plen, la susținerea procedurii de urgență a actului normativ.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version