Rămas cu Ana Birchall pe post de interimar, după dispariţia din peisaj a lui Florin Iordache, Ministerul Justiţiei îşi caută cu ardoare un nou şef.

Premierul Sorin Grindeanu a dat asigurări că va desemna un nume cu un background deosebit, care să nu fie neapărat afiliat politic, dar care să aibă o experienţă mare şi să vină din sistem.

S-au vehiculat două nume, Dana Gârbovan şi Tudorel Toader, iar în cele din urmă cel de-al doilea pare mare favorit să preia funcţia de ministru al Justiţiei.

După ce Dana Gârbovan a anunţat că nu este posibil să devină ministru pentru că activează în continuare ca judecător, jurnaliştii de la bzi.ro au anunţat că s-a bătut palma cu Tudorel Toader şi că rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi va fi prezentat oficial miercuri, la ora 12.00, ca ministru al Justiţiei.

Tudorel Toader a fost, printre altele, judecător la Curtea Constituţională a României, funcţie la care a renunţat anul trecut, după ce a devenit rector.

Manevre cu şefa DNA

Chiar dacă nu este neapărat un personaj afiliat politic, Tudorel Toader are şi el un trecut tumultuos. Poate cel mai cunoscut scandal prin care a trecut a fost cel din urmă cu aproape un deceniu, când, în calitate de membru al Comisiei de experţi de la UMF Iaşi, a validat acordarea unor fonduri europene în valoare de 36.000 de euro către un proiect condus de soţia sa, Elena Toader.

Dosarul s-ar fi aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 2011, dar cel puţin până acum Tudorel Toader a scăpat basma curată. Iar jurnaliştii de la 7est.ro susţin că, în contrapartidă, actualul rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi ar fi respins ipoteza conform căreia Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version