Un proiect de lege privind acordarea tichetelor de masă angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic va fi dezbătut în  procedură de urgenţă la Parlament.
 
 
Inițiativa legislativă, depusă de PRO România, USR, PSD și UDMR, propune ca tichetele de masă să fie acordate exclusiv pe suport electronic și să fie aplicabile atât angajaţilor care se află deja în şomaj tehnic, cât şi celor care vor intra ulterior încetării stării de urgenţă.
 
De asemenea măsura de sprijin ar urma să fie valabilă pe toată durata şomajului tehnic, inclusiv după încetarea stării de urgenţă.
“Am iniţiat astăzi, împreună cu parlamentari USR, UDMR, PSD şi neafiliaţi, un proiect de lege prin care cerem acordarea de tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic. Salariile acestora nu scad doar cu 25%, ci odată cu suspendarea activităţii le dispar şi bonusurile sau indemnizaţia de hrană. Este un lucru absolut normal şi de bun simţ ca statul să intervină cu o măsură de sprijin pentru cei care lucrează în domeniile cele mai afectate de coronacriză”, a declarat deputatul Pro România Gabriela Podaşcă
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version