Un proiect de lege inițiat și depus marți la Senat de premierul Marcel Ciolacu (PSD), și de Nicolae Ciucă (PNL), președintele acestui for, prevede majorarea pedepselor pentru evazioniști, inclusiv a celor care provoacă prejudiciu la bugetul de stat din TVA, și anchetarea de către DNA a faptelor de evaziune de peste 5 milioane de lei. (Vezi document la finalul articolului)

Dosarele existente deja în lucru la Parchetul General vor rămâne în lucru la această structură.

Totodată, documentul prevede introducerea unor fapte de evaziune noi pentru situatiile în care nu se utilizează sistemele informatice naționale precum e-transport, e-TVA. e-case de marcat fiscale, e-factura electronică, sigiliul electronic al mărfurilor, SAF-T.

„Scopul primordial al legii este recuperarea prejudiciilor cauzate bugetului general consolidat al statului prin faptele de evaziune fiscala și atragerea raspunderii persoanelor vinovate. Raspunderea persoanelor vinovate trebuie să fie proportionala in raport de o serie de factori precum cuantumul prejudiciului, recunoașterea vinovatiei și momentul recunoașterii acesteia, precum și antecedentele penale”, se arată în  proiectul citat.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version