Mai mulți deputați traseiși de la PSD, ALDE și Pro România primiți anul trecut, de Ludovic Orban, în PNL și plasați pe lista candidaților liberali au depus la Senat un proiect de lege prin care doresc să se acorde o compensație de 10% din salariu personalului din ministere.

<strong>Mircea Banias ex PNL ex PDL ex PNL ex PC ex ALDE ex Pro România reprimit de Orban în PNL în februarie 2020<strong>

Liderul partidului, Ludovic Orban, dă asigurări că proiectul nu va fi votat de PNL, dar s-ar putea să aibă surprize.

„Noi avem o procedură. Întotdeauna am atras atenţia mass-media: dacă parlamentari PNL iniţiază un proiect de lege, nu înseamnă că PNL sprijină proiectul respectiv. Pentru ca PNL să sprijine un proiect de lege, un parlamentar sau mai mulţi parlamentari din PNL trebuie să parcurgă o procedură care este stabilită, în care trebuie evaluat proiectul de o comisie raportoare, aprobat în grup şi în ultimă instanţă decizia politică de susţinere a unui proiect de lege se ia de Biroul Politic. Nu cunosc acest proiect, nu a parcurs încă nicio procedură în interiorul PNL, deci nu poate avea în momentul de faţă sprijinul PNL”, a precizat Orban, joi, la Parlament.

Inițiatorii proiectului legislativ sunt deputaţii PNL Liviu-Ioan Balint, Mircea Banias, Cristina Burciu, Gabriel Plăiaşu şi Răzvan Prişcă.

Trei dintre ei sunt traseiși politici:

  • Liviu Ioan Balint – ex-PMP, ex-PSD, ex-PRO România
  • Mircea Banias – ex-PNL, ex-PDL, ex-PNL, ex-PC, ex- ALDE, ex-Pro România
  • Cristina Burciu provine de la PSD și a fost primită în PNL după ce a votat căderea Guvernul Dăcilă (PSD) ca să vină Orban la guvernare.
Grupul PNL de la Camera Deputaților a „înghițit” alți 4 foşti membri ALDE

Ei doresc modificarea şi completarea anexei nr. VI a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Personalul care îşi desfăşoară activitatea la compartimentele speciale din ministere şi alte organe centrale beneficiază de o compensaţie de 10% din salariul de bază. Compensaţia se plăteşte de către entităţile unde personalul detaşat îşi desfăşoară activitatea”, prevede proiectul.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version