Deputatul PNL, Florin Roman, va depune la începutul sesiunii parlamentare din acest an – în februarie – un proiect de modificare a Legii 167/2017 privind recursul compensatoriu, prin care au fost eliberați anticipat, până acum, peste 10.800 de pușcăriași, mulți dintre ei condamnați pentru acte comise cu violenți și care au recidivat. 

 

Decizia sa vine după ce un bărbat condamnat pentru omor şi eliberat în baza legii recursului compensatoriu a ucis un tânăr de 25 de ani, sâmbătă seara, în Mediaş.

VIDEO. Încă o victimă a Legii lui Toader privind recursul compensatoriu: Tânăr ucis de un recidivist

Legea nu și-a epuizat efectele, în continuare urmând să le fie tăiate din pedeapsă câte 6 zile pentru fiecare lună deținuților din penitenciarele unde ministrul Justiției, Tudorel Toader, autorul Legii recursului compensatoriu, nu a fost capabil să aloce fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor.

Astfel, pușcăriașii vor ieși pe bandă din penitenciarele mizere, pentru care nu se investește nimic nici în prezent. 

Din acest motiv, Asociația VedemJust a cerut luni dimineață abrogarea legii.

Asociația VedemJust cere abrogarea Legii recursului compensatoriu, după recenta crimă comisă de un recidivist

Însă deputatul PNL Florin Roman cere modificarea legii.

”Aproape 11.000 de infractori au fost eliberați mai devreme. 700 s-au reîntors deja în pușcării. Circa 200 de romani au căzut victime din nou violentelor acestor recidiviști, care in libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau tâlharii”, a acuzat Florin Roman, într-un comunicat de presă transmis luni.

”Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Pruna, a fost preluată de Tudorel Toader, iar de la 3 zile pe lună s-a ajuns la 6 zile pe lună, la o lună de pedeapsă. Legea PSDragnea a fost votată în Parlament în Iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoți, violatori, criminali și tâlhari sa scape și corupții lor! În urma aplicării acestei legi, România a ajuns raiul infractorilor, iar nimeni nu se mai simte în siguranța. Numai în ultimii doi, numărul patrulelor de poliție a scăzut cu 414 urmare a valului de pensionari din cadrul MAI. PNL îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să vină în fața parlamentului și să prezinte un plan operativ pentru stoparea violențelor din stradă”, a mai transmis Roman.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version