Aberație totală: Un alegător va putea susține mai mulți candidați!

Lacheul pușcăriașului Voicu, Șerban Nicolae (PSD), a depus la Senat un proiect de modificare a Legeii electorale, astfel încât regulile să fie schimbate la scrutinul pentru prezidențialele din toamna anului viitor.

Proiectul are peste 50 de pagini și este semnat de peste 30 de parlamentari PSD.

Printre numeroasele propuneri de modificare a legii se strecoară și idei controversate, printre care modificarea articolului referitor la instituțiile în care nu este permisă desfășurarea de activități de campanie electorală, potrivit Digi 24.

Astfel, școlile nu mai apar în lista ce cuprinde penitenciarele și oficiile consulare, așa cum apar în legea actuală. 

O altă modificare privește urna specială. În acest moment, ea poate fi solicitată cel mai târziu cu o zi înainte de alegeri. Social-democrații, însă, vor ca ea să poată fi cerută chiar în ziua scrutinului.

De asemenea, buletinele de vot și celelalte documente legate de alegeri va trebui să se păstreze 6 luni, nu 3 luni, ca în prezent. 

În concluzie, Liviu Dragnea pregătește în laboratoarele secrete noi modificări de lege, pentru a putea impune un om al său la șefia României. Iată câteva dintre schimbări:

  • Se elimină școlile din lista instituţiilor în care este interzisă desfăşurarea campaniei – astfel că propaganda va putea funcționa liniștită în unitățile de învățamânt;
  • Un alegător va putea susține mai mulți candidați;
  • Urna specială va trebui solicitată numai în ziua alegerilor
  • Pe un panou electoral se vor putea amplasa maxim 2 afişe ale aceluiași candidat
  • Numărarea voturilor se poate face în maximum 48 de ore de la încheierea votării
  • Buletinele de vot se păstrează șase luni.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version