Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Proiectul noii Legi a pensiilor intră la vot final în Camera Deputaților – tot pe repede înainte

Proiectul noii Legi a pensiilor va primi votul final luni, 20 noiembrie, în Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat pe repede înainte, marți, cu 85 de voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi 19 abţineri.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis calendarul, miercuri. la solicitarea Comisiei pentru muncă. Astfel,  deputaţii comisiei se vor reuni în şedinţă luni, 20 noiembrie, de la ora 10,00.

Termenul de depunere a amendamentelor este 17 noiembrie, iar cel al raportului este data de 20 noiembrie, acesta urmând să fie dezbătut şi în şedinţa de plen.

Ciolacu îl alintă pe Boloș, după adoptarea cu scandal a proiectului Legii pensiilor: „S-a străduit și a reușit să-mi ia fața”

Conform proiectului de lege adoptat săptămâna trecută de Guvern și marți de Senat, cu mici amendamente, punctul de pensie se indexează cu o rată a inflație de 13,8%, de la 1 ianuarie 2024, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei.

Până la 1 septembrie 2024, pensiile se recalculează după noua formulă, iar la acea dată se majorează.

Dreptul la pensie se obţine după minim 15 ani de contribuţii, fără a fi luate în calcul perioadele necontributive asimilate (studii universitare, stagiul militar, concediul medical, şomajul, deportarea, prizonieratul sau detenţia politică).

Vârsta de pensionare se va egaliza la 65 de ani pentru femei şi bărbaţi, treptat, până în anul 2035. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv