Lui Gabriel Oprea i-au trecut nervii: a semnat în această dimineaţă, cu Liviu Dragnea, protocolul UNPR – PSD, după ce ieri se răzgândise subit iar liderul social-democraţilor a declarat că “PSD nu este un partid şantajabil”.

dragnea, zgonea si oprea

Documentul nu prevede un anumit număr de locuri eligibile pentru parlamentare, dar stabileşte ceea ce se ştia deja: PSD şi UNPR pot încheia alianţe la nivel local pentru alegerile din iunie.

“Eu am avut o relație foarte serioasă și de cuvânt cu PSD. Am stabilit cu dl. președinte Dragnea că, și în funcție de performanța noastră parlamentară, vom avea liste comune pentru alegerile parlamentare”, a declarat Gabriel Oprea.

Liviu Dragnea a subliniat că nici măcar pentru PSD nu este prevăzut un anumit număr de locuri eligibile: “Am ajuns amândoi la concluzia că, dacă vrem să facem o înțelegere serioasă în condițiile în care cele două partide au avut o relație foarte bună, UNPR a fost un partener corect și loial, nu are rost să vindem pielea ursului din pădure. După alegerile locale vom face o analiză, (…) vom vedea ce șanse avem și, în funcție de mai multe date, vom lua o decizie. Nici PSD nu are un număr de voturi eligibile, nici UNPR”.

Întrebat despre modificarea legii electorale, Oprea a spus că UNPR susţine legea aşa cum este aprobată, adică un singur tur de scrutin pentru primari şi preşedinţii consiliilor judeţene.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version